Inredning och städning

Det spelar ingen roll hur fint inrett man har det hemma om man sen inte kan hålla ordning. Om man har saker som ligger precis överallt eller om man aldrig städar och har stora dammtussar som rullar omkring på golvet och flyger omkring i luften. Då förstör det hela känslan och heminredningen kommer inte alls fram på det sätt som man ofta vill att den ska göra. Sen är det inte konstigt om man tycker att det är jobbigt med städningen, desto större man bor och desto mer inredningsföremål, prylar och möbler man har desto längre tid tar det att städa, både att dammsuga och damma. Den enda direkta lösningen på det, förutom att öka de tomma ytorna i hemmet och göra sig av med inredningsföremål, är att anlita en städfirma.

Visst, det finns många som tycker att det är väldigt lathet att anlita en städfirma, men jag är faktiskt positivt inställd till det. Skulle gärna få över de från MB Cleans städfirma, som var över och fixade med flyttstädningen hos oss när vi flyttade, för att även sköta veckostädningen. Vet att de erbjuder det. Men vi har alldeles för mycket saker som ligger överallt, är för dåliga på att plocka undan, så det skulle bli svårt för dem att städa upp efter det. Och deras jobb är ju inte att plocka bland andras saker utan bara att sköta dammandet, dammsugandet och våttorkningen samt fönsterputsning

Där sa jag något, fönsterputsningen är faktiskt något jag kan tänka mig att anlita en städfirma för. Har inga som helst problem med att betala för att de från MB Clean ska göra det åt oss. För annars är det knappt att det blir av alls mer än omkring en gång om året.